Indutrade förvärvar Geoteam – specialist inom mätteknik och avancerade positioneringslösningar

2024-10-18

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det danska bolaget Geoteam A/S, www.geoteam.dk, med en årsomsättning om cirka 130 miljoner SEK.

Geoteam är ett ledande teknikhandelsbolag som erbjuder högkvalitativa mätinstrument och avancerade positioneringslösningar för professionella kunder inom geospatialsegmentet, jordbruk och anläggning. Produkterbjudandet inkluderar instrument, system och mjukvara för primärt geospatiala lösningar och lösningar för precisionsjordbruk, inklusive det egna RTK-systemet GPSnet. Bolaget representerar de amerikanska bolagen Trimble och PTx Trimble i Danmark. Geoteam grundades 1999, har 29 anställda och är baserat i Ballerup, Danmark.

”Vi är glada att välkomna Geoteam – ett högkvalitativt bolag med djup teknisk kompetens och starka leverantörs- och kundrelationer – till Indutrade-koncernen. Förvärvet stärker vårt kluster av mättekniska bolag inom infrastruktur i Norden”, säger Bo Annvik, VD och koncernchef för Indutrade.

Tillträde ägde rum den 17 oktober och Geoteam kommer att ingå i Indutrades affärsområde Infrastructure & Construction. Förvärvet är Indutrades 13:e under 2024 och bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Ladda ner